Encián Emlékek

Kiírás

A túramozgalom célja:
a túraútvonalak bejárása, turista emlékek felkeresése során a résztvevők megismerjék az Encián turisták 1914 tagjainak a magyar turistaság érdekében végzett alkotó munkáját, természetjáró tevékenységét.

A túramozgalom szervezője és irányítója:
a Kinizsi Természetbarát Egyesület Encián szakosztálya.

A túramozgalom útvonalai és érintendő pontjai:
az igazoló füzetben kerülnek meghatározásra a melléjük rendelet pontértékekkel. Az útvonalak többsége bármelyik irányban végigjárható. Az érintendő pontok tetszőleges úton közelíthetőek meg.

Résztvevői:
A túramozgalom nyílt, abban hatéves kortól bárki bekapcsolódhat, aki a nevezési díjat befizette. A társegyesületek tagjai (MTSZ tagok) kedvezményben részesülnek. A nevezési díj a szervezési költségek mellet az igazoló füzet és a teljesítményjelvény árát is tartalmazza.

A túramozgalom teljesítése:
teljesít az a résztvevő, aki öt éven belül 1914 pontot összegyűjt. A túrák – a szakági túrák kivételével – csak gyalogosan teljesíthetők.

A teljesítés igazolása:
a füzet megfelelő helyére beütött bélyegzéssel, kód beírásával és keltezéssel történik.

Díjazás:
Az előírt pontszám összegyűjtése után az igazolófüzetet a szervező Kinizsi TE 1068 Budapest, Városligeti fasor 44. címre kell megküldeni, ahol azt ellenőrzik, igazolják, a teljesítőkről nyilvántartást vezetnek. A teljesítményjelvény a szakosztály következő nyílt rendezvényén kerül kiadásra.

Túrajelvény.
2009 december 4.-tõl lehetőséget nyújtunk arra, hogy túramozgalmunk résztvevői továbbra is aktív résztvevői maradjanak túrasorozatainknak.

Mindazok akik az EET teljesítették, valamint akik a teljesítési időből (5 év) kifutottak (önköltségi áron) megszerezhetik a mozgalom un. túrajelvényét.

Feltétele:
A teljesítményjelvény átvétele, vagy az 5 év letelte után, alkalmi rendezvényeinken megszerzett ötödik, vagy egy további bélyegzéssel.