Információk

Orvosi igazolások

Orvosi igazolást minden indulótól kérünk, ez alól kivételek akik az elmúlt két évben (2022-ben vagy 2023-ban) töltöttek fel igazolást és elindultak a túrán.

Ezen felül elfogadunk minden olyan igazolást, amelyből kiderül, hogy az orvos tudja mire adta ki, hogy az indulni szándékozónak nincs olyan problémája, amely gondot okozhatna. (Nincs érrendszeri, szív, idegi, stb. betegsége, epilepsziája, ami kockázatot jelentene.) Előzőek alapján elfogadunk minden olyan szöveget, amely ezt tartalmazza, vagy erre utal, így az alkalmas, terhelhető, a túrán indulhat, indulása egészségileg nem ellenjavallt, és – bár nem igazán szeretjük – a versenyezhet meghatározást is.
A rendszeresen sportolók sportorvosi igazolását is elfogadjuk.

Feltöltési határidő: a rajtcsomag Tengerszem Sportboltban, vagy a multiNavigátor Terepfutók boltjában történő átvétel esetén május 3-ig, a Veres Péter Gimnáziumban történő átvétel esetén május 17-ig.

Kísérő gépkocsik regisztrációja

A kísérő gépkocsit igénybevevő résztvevők azt a forgalmi rendszám, típus és szín megjelöléssel a rajtot megelőző napon 18.00-ig a kte.levelek@gmail.com –on (kísérő gk. tárgy megjelölésével), a rajtszám(ok) feltüntetésével azt regisztrálni kötelesek. Ezt elmulasztókat, valamint az erdészeti utakra behajtó gépkocsikhoz tartozó túrázókat a helyszínen, vagy utólagosan kizárjuk. Az erdészeti sorompók a rendezvény biztonsága érdekében nyitottak, de az utakat csak az engedélyekben meghatározott rendszámú rendezői járművek vehetik igénybe.

Talált tárgyak

A talált tárgyakat a rendezőség a pontok zárása után megpróbálja a célba eljuttatni. Amennyiben ez nem sikerül, vagy a tulajdonos nem jelentkezik a tárgyért, azt egyesületünk szertárában őrizzük a következő Kinizsi Százasig. A talált tárgyakról év közben levélben, valamint a kte.levelek@gmail.com címen lehet érdeklődni.
Ha egy talált ruhadarabért nem jelentkezik senki, akkor azt a Bányahegyi ponton a túrát feladó és ott alvó résztvevők számára rendelkezésre bocsájtjuk.

Kutyás indulás tilalma

Tekintettel arra, hogy a kutyákkal kapcsolatos állatvédelmi és természetvédelmi elvárásoknak nem tudunk eleget tenni, továbbá gazdáik részéről a vonatkozó jogszabályok betartását nem tudjuk garantálni, teljesítménytúráinkon 2006 évtől a kutyával történő indulást nem engedélyezzük.